Sorvégi csík nélkül

Sajnos többnyire maximalisták vagyunk, és szeretnénk tökéleteset alkotni. Ezért állandó probléma a sorok végének kialakítása.

Mit csináljak, hogy ne látszódjon a sor vége?
Több módszer van arra, hogyan lehet megoldani a problémát, de többnyire kiderül, ha NAGYON alaposan megnézzük, akkor látszik a var.

A legegyszerűbb az lenne, ha túl tudna lépni a problémán a kérdező. Nem egy és nem két sapkát láttam, amin tényleg nagyon rondán látszott a var, és mégis büszkén mutogatta az illető az interneten, sőt videón mutatta be a sapka készítését.

De ugye ott a var, és ezt nehéz nem észrevenni.

Gondolkodtál már azon, hogy semmi sem teszi kötelezővé azt, hogy a var a sapka hátulján legyen?
Sokan úgy oldják meg a problémát, hogy a díszítést a sorvégek fölé varrják. Egy hatalmas virág, vagy gyereksapkán a különböző díszek, és már el is tűnt.

Nem tudom, feltűnt-e, hogy csak a szaporítás nélküli részen feltűnő a sorok vége. :-)

A bombabiztos módszer az, ha nem is "készítesz" sorvéget. Tehát a sorokat nem kapcsolod össze, hanem folytonosan horgolod körbe-körbe, spirál alakban. Ez a módszer nagyobb figyelmet követel, és tényleg meg kell jelölni, hol van a sor vége, különben állandóan számolgathatsz, hogy hol, melyik sorban tartasz.

Ezt a módszert akkor ajánlom, ha rövidpálcával vagy félpálcával dolgozol. Félpálca esetén a sapka aljához érve, befejezés előtt ki kell egyenlíteni a magasságbéli különbséget. Ezt úgy csinálod, hogy az utolsó 3 pálcára már nem félpálcát horgolsz, hanem kettőre rövidpálcát, az utolsóra pedig hamispálcát.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Téli kalap - vastag fonalból

Sapkahorgolás - gyorsan

Milyen sapkát horgolj, ha kezdő horgoló vagy