365/11 - Téli kedvencem - Unforgettable echo fonalból

Ez az a sapka, amit nagyon szeretek. Az egyik kivétel, mert ezt hordom is.

Sapka Unforgettable echo árnyalatából

Egy kísérlet eredménye, kíváncsi voltam, hogy néz ki a sapka, ha az első sorokban rendre duplázom a szemek számát. Eleinte nem látszott, hogy ennyire redős lesz, mert ha kicsit is feltűnik, akkor nem horgolom ennyire bőre. :-) Egy idő után persze már nem szaporítottam, és igyekeztem végighorgolni a rettentően hosszú sorokat. Az biztos, hogy a színeket nagyon szépen kiadja.

Ilyen kiterítve
A nagy bőség miatt a fogyasztás láthatóra sikerült, de mondhatom, ott van a minta. :-) Végül is sikerült akkorára fogyasztani a homlokhoz kerülő részt, hogy pont jó. A sok anyag miatt melegebb, mint amit pár éve horgoltam, a következő posztban megmutatom azt is.

A fonal Red Heart Boutique Unforgettable, annak is az echo árnyalata.
Az árnyalatról el kell mondanom, elsőre úgy éreztem, ennek nincs is színe. Aztán kipróbáltam, és nagyon szépen kezdtek kibontakozni a színek. Végül a kedvenc árnylatommá vált, főleg, mert a kabátom színéhez tökéletesen passzolnak színei.
Sajnos, már kifutott árnyalat.

Megjegyzések


  1. Nagyon tetszik ez "buggyos" sapka szívesen elkészíteném magamnak. Régebben sokat kötöttem horgoltam, de az utóbbi években ...nem igazán..
    Azt szeretném tudni ...a néhány szemes kezdőkör után hány sor duplázó sor következik.. hány teljes kört kell horgolni és mikor és milyen szem - számmal kell fogyasztani?
    Természetesen tudom, hogy alapvetően a fonalvastagság a meghatározó de én most a leírásban szereplő fonalra gondolok

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Téli kalap - vastag fonalból

Sapkahorgolás - gyorsan

Milyen sapkát horgolj, ha kezdő horgoló vagy