Sapkahorgolásról nem csak kezdőknek

Lehet, hogy már régóta horgolsz, lehet, hogy nemrég tanultad meg az első pálcákat, és lehet, még csak most kaptál ihletet arra, hogy horgolj. Akármelyik csoportba tartozol, előbb vagy utóbb eszedbe fog jutni az, hogy sapkát kell horgolni.

Kicsi és nagy

A sapkahorgolás nem olyan nehéz, mint sokan gondolják, viszont figyelmesen kell dolgozni.
Ahhoz, hogy sapkát tudj horgolni, ismerned kell a láncszemet, a pálcákat, a láncszemívből történő kör készítését, és a szaporítást. Ha ezekkel tisztában vagy, bátran nekivághatsz a sapka horgolásának.

Persze nem árt, ha tanulmányozol előtte leírásokat, hogyan is készülnek a sapkák.
Sok leírást találsz konkrét sapkához. Ha gyakorlott vagy, lehet, hogy meglátod, ha nem úgy alakul a horgolásod, ahogy a leírás mondja. Lehet, hogy az adott pálcaszámmal a te sapkát nagynak vagy éppen kicsinek tűnik.
Az is lehet, találtál egy leírást, ami eltérő méretű sapkáról szól, mint amekkorát te horgolni szeretnél.

Mintás sapka

Kezdőként nem biztos, hogy ilyenkor egyedül elboldogulsz, haladóként vagy igen, vagy nem.

Ha azt szeretnéd, hogy egy sapka biztosan jó legyen arra, akinek készíted, meg kel tanulnod néhány dolgot a sapkákról, a méretezésükről, horgolásukról.

Ebben segít neked a Sapkatitkok-2 című könyv, amit itt a blogban is többször bemutattam, és itt találod a részletes bemutatkozását.

Sapkatitkok könyv
A könyv pdf-ben van, tehát számítógépen olvasható.

A Sapkatitkok-2 könyv segítségével megtanulhatod, hogyan horgold sapkáidat, akár kisgyermek, akár felnőtt nő vagy férfi számára készíted. Tippeket, ötleteket kapsz, a hibajavításról is szó esik.

Ha úgy érzed, elegendő csak leírásokat kapnod, a "tudomány" nem kell, mert azzal tisztában vagy, akkor a külön kapható csak női sapkákat, illetve csak gyermeksapkákat tartalmazó könyvet is választhatod!







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Téli kalap - vastag fonalból

Sapkahorgolás - gyorsan

Milyen sapkát horgolj, ha kezdő horgoló vagy