Változatos sapkák egyszerű pálcákból

Ha már hosszabb ideje gyártod az egyráhajtásos pálcás, félpálcás vagy rövidpálcás sapkákat, lehet, úgy érzed, már ez unalmas, és minták kellenek! A minta nálam a horgolás vagy kötésmintát jelenti, nem egy modell leírását.

A bejegyzésben levő képeken egyszerű, rövid vagy egyráhajtásos pálcákból horgolt sapkákat látsz.

Sapka csíkokkal

Ha már horgoltál pálcákból sapkát, és különféle mintákkal is, akkor biztosan tudod, van különbség. Vastagabb fonal, 6 mm-es tű, 10-12 sor, és kész a sapka. Vékonyabb fonal, 3 mm-es tű, rövidpálcák, és megunod az életet is, mire végzel. A kettő között bármi. :-)

Uccu neki, horgoljunk valami klassz mintás sapkát, tele az internet szép fotókkal, a minta lenézhető a képről, a többi megy, mint a karikacsapás. Elkezded a horgolást, és ha szapora mintát sikerült választanod, jókedvűen, gyorsan kész a sapka. Sajnos, ez a ritkább eset. Általában a minta olyan, hogy sokkal, de sokkal lassabban készül el a sapka, mint amikor egyráhajtásos pálcákkal dolgozol.

Sapka többszínű fonalból

Vannak direkt "gonoszkodó" minták, amikkel szinte két sort horgolsz, és egyet nő a sapka, vagy a fonalat zabálja úgy, hogy másfél-kétszer annyit kell elhasználni, mint máskor. A legrosszabb az, amikor ez ilyen mintákról kiderül, a sapka hatalmas lett, vagy éppen csak bébiméret.

Horgolt sapka felhajtható széllel

Kérdés, mi célból horgolsz? Időtöltés, unaloműzés, feszültséglevezetés, kihívások keresése, vagy csak egyszerűen kell egy sapka, de gyorsan.

Gondolj bele, milyen sok szép, vastag, színes, különleges sodrású fonal létezik. Mind arra vár, hogy sorra kerüljön! A boltokban sok szép, kipróbálásra váró fonal van, amiből 1-2 gombolyagot megengedsz magadnak, bár fogalmad sincs, mit kezdesz vele. Ismerős? :-)

Sapka színátmenetes fonalból

Az ilyen szép, különleges, ámde csekély mennyiségben vásárolt fonalak remek alapanyagai lesznek az "unalmas", pálcákból horgolt sapkáknak.

Sapka különleges fonalból

A különleges sodrású, színű, kikészítésű fonal önmagában is jól mutat, nem kell mintákkal felturbózni. Arról nem is beszélve, mennyivel hamarabb elkészülsz azzal a bizonyos 10-12 sorral.

Ha még nem tudsz sapkát horgolni, akkor ajánlom a Sapkatitkok-2 című ebookot, melyből megtanulhatod a sapkák horgolását.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Téli kalap - vastag fonalból

Sapkahorgolás - gyorsan

Milyen sapkát horgolj, ha kezdő horgoló vagy